Laden...
lock_open Inloggenkey_go Registreren

 

Gert Jan Glasbergen van Banketbakkerij van Aalst


Al meer dan 15 jaar ben ik Gert Jan werkzaam in gerenommeerde patisserie bedrijven. Dit heeft de nodige kennis opgeleverd over de branche, bijvoorbeeld over bedrijfsvoering, vaktechnische informatie en product verkoop. Nu loopt de wens van het hebben van een eigen zaak al enige tijd als een rode draad door het leven van Eveline en Gert Jan. Toen ze vernamen dat de banketbakkerij en chocolaterie van Aalst in hun dorp te koop werd aangeboden, bleek de omvang van de bakkerij en de plaats precies bij hun wensen aan te sluiten. De werksituatie van de banketbakker komt overeen met de vorige functie van Gert Jan.

Het was de uitgelezen kans voor Gert Jan om zichzelf te bewijzen en te bepalen wat te verkopen en hoe het eruit moet zien. Hij gaf er een goede functie in een mooi bedrijf voor op, en zijn vrouw eveneens, maar de mogelijkheid om samen te ondernemen was de wens.

Hiervoor was Gert Jan werkzaam bij Crème de la Crème te Zoeterwoude als chef patissier, een bedrijf dat op ambachtelijke wijze patisserie- en chocolade producten produceert voor horeca en eigen winkels.

De geschiedenis van Gert Jan begint in Noordwijk bij Patisserie Huize van Wely waar hij alle facetten van het vak heeft geleerd, waarna hij is gaan werken bij Patisserie Jarreau in Den Haag. Tenslotte is hij gaan werken bij Crème de la Crème waar hij is uitgegroeid tot Chef Patissier.

Gert Jan is een zeer gedreven en vakbekwame patissier die van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt. Zijn filosofie is mensen blij maken met de producten die hij creëert.

Opleidingen
1998 – 2003: R.O.C. Leiden afdeling consumptief. differentiatie banketbakken. Leerweg beroepsbegeleidend. Geslaagd mei 2003

1994 – 1998: Teylingen College locatie K.T.S. Voorhout, differentiatie brood en banket. Geslaagd juni 1998

Cursussen
2006 – 2007: Voorbereidend leerjaar consumptieve techniek. Fontys hogeschool Wageningen

2005: Cursus M.K.B. ondernemen van studieplan

2005: Master class chocolade bij chocovic in Rotterdam

Werkervaring
2007 – 2017: In 2007 in dienst getreden bij Crème de la Crème en verschillende functie’s binnen het bedrijf gehad. Zie de functies hieronder gespecificeerd.

2009 – 2017: Chef facilitaire zaken bij patisserie Crème de la Crème te Zoeterwoude. Als chef verantwoordelijk voor alle nonproductieve werkzaamheden bij Creme de la Creme zoals o.a. het begeleiden van expeditie werkzaamheden, HACCP, inkomende goederen en het taken overnemen van andere chefs.

2008 – 2009: Chef chocolaterie bij patisserie Crème de la Crème te Zoeterwoude. Verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de producten en ingrediënten. En het produceren van bonbons en chocolade decoratie.

2007- 2008: Productie medewerker bij patisserie Crème de la Crème te Zoeterwoude. Verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de producten en ingrediënten.

2005 – 2007: Productie medewerker bij patisserie en chocolaterie Jarreau te Den Haag. Verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de producten en ingrediënten, en het meehelpen van de productie van patisserie en chocolade producten.

1998 – 2005: Productie medewerker bij patisserie en chocolaterie Huize van Wely te Noordwijk. Verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de producten en ingrediënten. Bij Huize van Wely de opleiding begonnen en alle onderdelen van het vak geleerd. Zie hieronder de werkzaamheden gespecificeerd:

2004 – 2005: Als medewerker productief aan de nat gebak kant, voor het voornamelijk produceren van gebak, taarten en petitfours. En het invallen in de chocolaterie bij de bonbon productie.

2002 – 2004: Als kokmedewerker productief in de keuken van de lunchroom bij Huize van Wely.

2000 – 2002: Als productief medewerker in de chocolaterie voor het produceren van bonbons en het chocoladewerk hij Huize van Wely.

1998 – 2000: Als medewerker productief aan de droog gebak kant, voor het voornamelijk produceren van koek, cake, hartige producten.

Stages
2004: Werkstage in Jakarta bij het buitenlandse filiaal van Huize van Wely.

2004: Een twee daagse stage bij restaurant Merlet te Schoorl

Wedstrijden
2002: Regio kampioen Zuid Holland

2002: 2de prijs allround banketbakken niveau 3

2001: 3de prijs allround banketbakken niveau 3

2000: 1ste prijs allround banketbakken niveau 3

1999: 1ste prijs korst en zanddeeg niveau 2

1999: 2de prijs Geert Griever

1998: Meneba prijs beste leerling banketbakken Teylingen College K.T.S.